Hallo Online,

 

Brrr! Hoewel het warm voor de tijd van het jaar is, gaat de kachel wel een standje hoger nu.

Maar eerlijk is eerlijk, de dikke truien liggen nog in de kast en de winterjassen nog op zolder.

Toch komt de winter er echt aan en gaan we je in deze nieuwsbrief dan ook meer vertellen over de komende workshops.

 

 

Alle workshops van Scrapdelight zien?   klik hier!

 

 

November 2015

 

 

REAL LIFE | 21 november 2015 - Planners

van 10:30 tot 15:30

 

Ineens zie je Instagram overspoelen met Memory Planning en zie je Facebook vol staan met foto's van vrouwen die hun "plekje" showen, met hierop niet één maar misschien wel twintig planners.
Planner kits komen als paddesntoelen uit de grond en elke lijn heeft wel leuke clips, kleine stempels en andere accessoires die mede geschikt zijn voor het plannen.

Geen zorgen, je hebt niet onder een steen geleefd!
Planners zijn al jaren hip en de meesten van ons doen het ook. In een agenda, telefoon of misschien wel echte planner.
Maar enkele tijd geleden was ineens de link tussen de scrapwereld en de plannerwereld gelegd. Deze twee - tot dat moment relatief afzonderlijke markten - kwamen samen.
Je zag het direct ook bij een aantal merken, want er kwamen Color Crush planners (Webster's Pages), Memory Planners (Heidi Swapp) en 365 days Planners (MAMBI).
Er komen meteen ook termen voorbij als dashboard, dividers, KikkiK, Dokibook, Midori, fauxdori, Hobinichi, bullet-journal, chronodex en color-coding.

Het gevoel van de steen komt misschien nu terug? Nog steeds geen zorgen, maar welkom in de wereld van planners en welkom bij onze planner workshop!
Annemarie en Eveline leggen jou tijdens deze workshop alles uit over planners. Over wat deze termen inhouden, wat de essentials zijn en wat je absoluut moet weten over planners, zoals de maten en inhoud.
Maar nog belangrijker: ze leggen je uit waarom je ECHT niet zonder planner meer kan anno 2015. Waarom heb je hem nodig, naast dat ze er gewoon ontzettend leuk uit zien?
Ze vertellen je ook alles over de mogelijkheden van een planner en hoe je deze toepast.
Ben je al een (functionele) planner, maar wil je ook creativiteit kwijt in je planner? Ook dat komt aan bod.

 

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

ONLINE | 26 november 2015 - December Stories 2015

 

Hello Life | Hello Story | Hello December Stories


Het principe van een December Daily of een variant hierop ken je waarschijnlijk al: een mini-album of meerdere spreads in je album om de december maand vast te leggen, in de aanloop naar Kerst.
Veel scrappers doen dit al en ook wij als Scrapdelight hebben dit de afgelopen jaren gedaan, ook als workshop real life en online.

Het nadeel van de Amerikaanse December Daily variant, vinden wij tenminste, is dat naast elke dag vastleggen, het vastleggen vaak ook maar tot eerste kerstdag loopt. Wij hebben eigenlijk de hele maand festiviteiten die je vast wilt leggen, sowieso de twee kerstdagen alleen al.

Daarom komen wij met de December Stories; een online workshop met informatie, verhalen, voorbeelden en opdrachten om jouw december verhalen vast te leggen in een mooi project.
Of je het nu elke dag wilt vastleggen, of alleen je December hoogtepunten. Het is een mooie manier om jouw verhaal, jouw december, vast te leggen.


December Stories 2014 was een groot succes en daarom komen we met een nieuwe versie voor 2015.
Net als vorg jaar zullen we net voor december beginnen, op donderdag 26 november en de workshop duurt 6 weken.
We hebben dit keer maar liefst 3 docenten: Eveline en Annemarie Zweistra en docent van vorig jaar Michelle.


Wat is er anders dan vorig jaar? Naast 3 extra docenten, beginnen we op een donderdag! Ben je vrijdag of in het weekend vrij, dan kun je daarvoor alvast inlezen.
Je krijgt dit jaar één keer per week, op de donderdag voor de nieuwe week begint, alle informatie voor de komende week; de prompts, de inspiratie en uitleg.
Zo kun je eventueel, mocht je doordeweeks geen tijd hebben, in het weekend al vooruit werken voor de komende week.
Op de Facebookgroep zullen we je dan dagelijks wel herinnerinen en berichtjes sturen, maar de basis info is dan vooraf al bekend.

De docenten gaan ook nu in verschillende maten albums werken, zodat er waarschijnlijk altijd wel een maat tussen zit die je aanspreekt.
Ook gaan we diversiteit aanbieden: niet alleen zal het Pocket Page zijn, we laten ook een stukje digitaal foto's bewerken zien en scrappen.

Wat niet veranderd, is het feit dat je bij ons weer een pakket kunt kopen. We hebben weer een serie mooie kaartjes laten ontwerpen door onze grafisch designer en we hebben een mooi pakket samen gesteld. Dus het wordt weer een combinatie van exclusieve items gecombineerd met mooie kerstaccessoires.

Wel hebben we dit jaar meer add-ons om je pakket naar eigen smaak uit te breiden. Het basis pakket is grafisch met wit, zwart, goud en zilver. Er zal hier en daar ook weer een vleugje mint in zitten.
Maar met de add-ons kun je kleur toevoegen: we hebben een pakket met rood/groen (klassiek) en met roze/Mint (hip).

Wat tegelijk niet veranderd is, is dat we de aandacht op december algemeen leggen en niet alleen op kerst. Geen zorgen dus als kerst niet zo "jouw ding" is.

 

Meer informatie en boeken? Klik hier

 

 

 

 

 

 

REAL LIFE | 28 november 2015 - Art Journal Cover 

 

van 10:30 - 15:30

 

Kijk jij ook altijd met bewondering naar die mooie Journals die voorbij komen op facebook en youtube? Heuse kunstwerken zijn het, met zoveel creativiteit gemaakt!


Wil jij ook zo'n prachtige cover maken? Op zaterdag 28 november kun je bij ons terecht voor een workshop Art Journal Cover maken.
Hierbij worden allerlei verschillende Mixed-Media technieken toegepast. Het lijkt misschien moeilijk, maar het tegendeel is het geval!


Onder leiding van Janine ga je lekker aan de slag met embellishments, sprays, verfjes, mediums, maskers, canvas etc. De handen worden zeker vies. Maar het leuke is: alles kan en niets is fout! Het is een zeer creatief project waarbij je leert hoe je welke materialen en mediums kunt gebruiken.


Aan het einde van de workshop heb je de basis voor je eigen Art Journal, waarin je nog veel meer je creativiteit kunt ontrwikkelen en technieken kunt uitproberen. 

Deze workshop is voor ieder niveau geschikt.

 

 

Meer informatie en inschrijven? Klik hier

 

 

 

 

 

December 2015

 

 

REAL LIFE| 12 december 2015 - Workshop Marieke Blokland

van 10:30 tot 15:30

 

Marieke Blokland, o.a. bekend van het boek Art Journaling & Mixed Media én lid van het Scrapdelightdocententeam, geeft bij Scrapdelight een superleuke en vrolijke workshop Doodles & Letters.

Onlangs verscheen Mariekes nieuwste boek "Doodles & Letters". Dit rijk geïllustreerde boek is bedoeld voor iedereen die zijn/ haar teken- en kleurvaardigheden verder wil ontwikkelen.

In het boek toont Marieke stap voor stap hoe simpele doodles uit kunnen groeien tot mooie illustraties voor bijvoorbeeld een art journal, planner of scrapbook.

Het bevat veel informatie over teken- en kleurmaterialen en praktische oefeningen om vooral veel te doodlen en decoratieve letters te maken.

 

 

Tijdens deze workshop bij Scrapdelight geeft Marieke je een spoedcursus doodlen en vooral ook een gezond portie zelfvertrouwen, dat jij heus écht wel zelf kunt tekenen!

Je gaat naar huis met een grote glimlach op je gezicht, een dik pak schetspapier dat jij zelf vol hebt gedoodled en een aantal mooie, ingekleurde doodle illustraties voor in je planner, art journal of scrapbook.

Voor deze workshop heb je geen tekenervaring nodig, iedereen kan het.

 

klik hier voor meer informatie en om te boeken

 

 

 

 

 

REAL LIFE | 19 december 2015 - Project Pepernoot

van 10:00 tot 16:30

 

Sinterklaas, een typisch Nederlands feest met zo veel verschillende tradities: de intocht, de liedjes, de schoentjes, de spanning.... maar ook het lootjes trekken en de sinterklaasgedichten. Zo veel mooie verhalen en momenten die er om schreeuwen vastgelegd te worden.

In deze workshop beginnen we in de weken rondom Sinterklaas met opdrachten en tips om de periode rondom Sinterklaas vast te leggen.
De eerste weken krijg je handvatten en ideeën voor foto's, journaling en memorabilia om in je album te verwerken. Daarnaast krijg je suggesties voor embellishments die je kunt gebruiken.
Na Sinterklaas kom je dan samen met Cindy op 19 december om je foto's en verhalen te verwerken in een album. Voor die dag krijg je een kit met materialen, waaronder de exclusief ontworpen Sinterklaas kaartjes.
De workshop begint online de week voor de intocht van Sinterklaas en loopt tot Sinterklaas avond zelf, maar de tips en opdrachten zijn ook toepasbaar op een later moment. Dus Sinterklaas vieren op een later tijdstip, is geen probleem.

Bij de workshop zit bewust geen album, zodat je zelf kunt kiezen of je een apart album wilt gebruiken, of dat je Sinterklaas wilt verwerken in je normale album. We bieden de cursisten wel een korting aan op een aantal Sinterklaas gestemde albums.


Workshop inhoud:

  • Toegang tot een exclusief toegankelijk gedeelte op de Mediawebsite van Scrapdelight;
     
  • Vier weken lang tips, opdrachten en voorbeelden;
     
  • Ondersteuning voor al je vragen en opmerkingen;
     
  • Een dag waarop je een album gaat maken, incl materialen en lunch 

 

 

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

 

 

 

 

April 2016

 

REAL LIFE | 9, 15, 16, 23 en 24 april 2016 - Marathon
 

van 09:30 - 19:30

 

Achterstanden wegwerken, niet aan je albums toekomen en te veel foto's hebben maar geen tijd. Genoeg redenen konden we bedenken voor een Marathon.
De eerste versie hielden we dan ook in 2014 en was een groot succes. De tweede versie, van April 2015, was binnen enkele uren uitverkocht.
We zijn blij dat jullie zo enthousiast zijn en hebben daarom Marathon III in de planning staan voor Oktober 2015.


Waarom dan een Pocket Page Marathon? Omdat dit in onze ogen de manier is om VEEL foto's weg te werken, iets wat wij in ieder geval niet voor elkaar krijgen met een scrapmarathon.
Daarbij, die bestaan al... een PP Marathon is dan juist weer iets nieuws toch?!

Vooral nu wij van Scrapdelight onze eigen kaartjes voor de Document Life Stories kit ontwikkelen. Het is des te leuker om deelnemers met de Marathon van nog meer exclusieve kaartjes te voorzien. 

 

Een dag lang ga je met medecursisten aan de slag met ons uitgebreide pakket en onze voorbeelden. Een docent komt je meer uitleggen en de hele dag kun je haar bestoken met vragen over Pocket Page scrapping.
Bij de Marathon zit een uitgebreid boekwerk met minimaal 20 voorbeelden en uitleg, inclusief visuele ondersteuning.

We geven je ook tips, technieken en meer.Inbegrepen bij deze dag:
- beschrijvingen en voorbeelden voor minimaal 20 pagina's
- een uitgebreide goodiebag met voldoende materialen om jouw leven te documenteren
- lunch, drankjes en versnapperingen. Tevens ook een uitgebreid lunchbuffet en een dinerbuffet
- 10% korting op je aankopen die dag, uitzonderingen van toepassing

 

 

Meer informatie en inschrijven?  

 

klik hier voor 9 april

hier voor 15 april

hier voor 16 april

hier voor 23 april

en hier voor 24 april

 

 

Geen tijd? Je kunt ook een versie voor thuis bestellen. Klik hier!

 

 

 

 

 

Lopende online Workshops

 

Project Pepernoot 2015  €14.95

Sinterklaas, een typisch Nederlands feest met zo veel verschillende tradities: de intocht, de liedjes, de schoentjes, de spanning.... maar ook het lootjes trekken en de sinterklaasgedichten. Zo veel mooie verhalen en momenten die er om schreeuwen vastgelegd te worden.

In deze workshop beginnen we in de weken rondom Sinterklaas met opdrachten en tips om de periode rondom Sinterklaas vast te leggen.
De eerste weken krijg je handvatten en ideeën voor foto's, journaling en memorabilia om in je album te verwerken. Daarnaast krijg je suggesties voor embellishments die je kunt gebruiken.

De workshop begint online de week voor de intocht van Sinterklaas en loopt tot Sinterklaas avond zelf, maar de tips en opdrachten zijn ook toepasbaar op een later moment. Dus Sinterklaas vieren op een later tijdstip, is geen probleem.

Bij de online versie heb je niet de mogelijkheid om aan te sluiten bij de workshop in de winkel en ga je zelf aan de slag met het album na Sinterklaas. Cindy post wel haar foto's van haar album, na 19 december.
Workshop inhoud:
Toegang tot een exclusief toegankelijk gedeelte op de Mediawebsite van Scrapdelight;
Vier weken lang tips, opdrachten en voorbeelden;
Ondersteuning voor al je vragen en opmerkingen;


Het gaat om enkel een online workshop. De online workshop is ook met terugkomdag te boeken waar je met docent Cindy het album maakt. Boek dan de workshop van 19 december.

 

 

 

 

 

 

Scrapdelight "P3" Workshop €29,95

een workshop van Scrapdelight, ontwikkeld door Martine Rijnbeek

 

Pocket Page scrapbooking; gepresenteerd als DE snellere manier van verwerking en tevens de trend van 2013/2014 en 2015.

Maar is het echt zo snel? Ben jij al bij met je album? Is dat ene vakantiealbum al af? Of wat dacht van dat babyalbum dat je dit jaar wilde (af)maken?

Misschien wil je wel graag starten, maar je weet niet waar en hoe je moet starten of wat je moet aanschaffen?

 

Hoewel Pocket Page een snelle en toch creatieve manier van verwerken is, zitten nog genoeg mensen met de handen in het haar. Niet wetend waar te beginnen of hoe door te gaan, ook al was het begin en de intentie heel goed.
Bijblijven is één van de grootste problemen die wij horen.

 

Wij hebben de oplossing bedacht: een P3 workshop. Oftewel: Power Pocket Pages.

 

Power voor snelheid, want in 3 maanden tijd maak en vul je onder begeleiding van docent Martine een 12" x 12" album met 60 pagina’s vol dierbare herinneringen.
Het maakt hierbij niet uit of je recente foto’s of juist oude foto’s neemt. Foto’s die je toch nog wilde verwerken, bijvoorbeeld naast je huidige pocket page album.
Het maakt ook niet uit of je per week, per maand of per evenement verwerkt. De methode is hoe dan ook toepasbaar.

 

Sluit je nu aan en begin straks het nieuwe jaar met een weggewerkte achterstand. Of verwerk die jaren die je nog steeds moest doen.

 

We nemen de methode stap voor stap en vanaf het begin door. We gaan je niet alleen uitleggen hoe je sneller kunt werken in je pocket page album, maar hoe dit al begint bij het opslaan van je foto’s.
Hoe je deze foto's vervolgens snel, behapbaar en efficiënt omzet naar een tastbaar album.


Nu geen tijd? Geen zorgen, Martine begeleidt de deelnemers gedurende deze 3 maanden intensief, maar na die periode kun je de methode nog steeds toepassen en zelf aan de slag om achterstanden of meerdere jaren weg te werken.

 

De workshop start op 2 oktober 2015 en bevat content om in de daaropvolgende drie maanden 60 pagina's te maken. Je kunt elk moment instappen, ook na 2 oktober!

De inhoud blijft namelijk beschikbaar, waardoor je ook later in kunt stappen, op een later moment kunt doen of later de workshop (opnieuw) kunt volgen.

 

Klik hier voor meer informatie

 

 

 

 

 

Mixed Media 101 €19.95 per kwartaal

Ben je ook zo geïntrigeerd door al die projecten die eruit zien als ware kunstwerken?
Al die nieuwe mediums zoals inktspray's, Gelatos, Washi tape, stencils en meer zien er geweldig uit, maar heb je geen idee hoe je dit moet gebruiken of waar je moet beginnen?

In de workshop Mixed Media 101 leggen docenten Desiré, Martine en Michelle je meer uit over Mixed Media. Mixed Media is natuurlijk ook één groot verzamelwoord en het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Met deze workshop laten de docenten je in 4 kwartalen zien dat Mixed Media lang niet zo ingewikkeld is als het er soms uit ziet.
De docenten showen met 16 thema’s hoe je Mixed Media kunt toepassen op je Lay-outs, Kaarten en natuurlijk in je Project Life.
Je leert meer over de verschillende materialen en het gebruik ervan door middel van uitleg en visuele ondersteuning. Je leert de producten beter kennen en je leert hoe je dit kunt toepassen in je werk.
Je gaat die lang vergeten materialen in je kast gebruiken en begrijpen!

Ben jij klaar om je projecten naar een nieuw niveau te brengen met behulp van Mixed Media?

Deze workshop duurt maar liefst 4 kwartalen.
Elk kwartaal heeft zijn eigen onderwerp en binnen dit onderwerp vind je weer 4 thema’s. Elke 3 weken ontvang je nieuwe content van drie docenten met tekst, film en foto’s.
Het is behapbare informatie, netjes geordend en voor altijd beschikbaar als naslagwerk.

 

klik hier voor meer informatie

 

 

 

 

Scrapdelight Kits

 

Scrapdelight Document Life Stories

 

Het documenteren van je leven op een simpelere en toegankelijkere manier, dat was de vraag vanuit de branche.
Verschillende bedrijven kwamen vervolgens met een Pocket Page systeem, waarbij de ouderwetse 12" hoes opgedeeld werd in kleinere vakjes voor het sneller verwerken van grote aantallen foto's. Gecombineerd met kant en klare kaartjes om het verwerken nog eenvoudiger te maken.

Namen zoals Project Life, Document Life en 365 days verschenen op de markt. Hoewel veel van deze bedrijven rond 2010 begonnen zijn, heeft het concept in 2013 een ontzettende groei meegemaakt in Nederland. We merken dat veel scrappers en kaartenmakers hun ei kwijt kunnen, maar dat we ook nog niet eerdere begonnen creatievelingen mogen begroeten.
Het is dan ook een snelle manier van verwerken. Verwerken van je leven, van je foto's en gebeurtenissen. Zie het als een foto dagboek.


Wij merkten alleen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zagen. Of dat ze opzagen tegen de hoeveelheid spullen en de grote aantallen waar je vervolgens mee zat. Moeite hadden met bijblijven of de juiste materialen te vinden. Daarom komen wij met onze [Document] Life Stories kit.


[Document] Life Stories


Onze Life Stories kit is een Pocket Page gebaseerde kit. Je krijgt een mooie box met hierin op elkaar afgestelde producten. Je krijgt exclusief ontworpen kaartjes en bijpassende die-cuts. Ook zitten er vaak stempels, washi tape en enamel dots in die samen met de fabrikant Little Miss Evie zijn aangepast op het kleurenschema van de kit. Dit wordt aangevuld met embellishments van diverse fabrikanten.

In de kit voorzien wij je van producten die te maken hebben met het Pocket scrappen. We proberen hierin te luisteren naar de abonnees, dus liever vooral je input. Zo hebben wij bijvoorbeeld rechte hoeken voor de kaartjes. Zodat je zelf kunt kiezen of je voor rechte hoeken of afgeronden hoeken gaat. Ook zitten er embellishments in en we zorgen dat alles netjes op elkaar afgestemd is in kleur en thema. Je box is dus een compleet setje, waar je direct mee aan de slag kunt.
Het enige wat je nodig hebt om te beginnen met een abonnement, is een album, enkele hoezen en je basis gereedschap. 

 

aanmelden: klik hier

 

 

 

 

 

Dit was een selectie van de komende en lopende workshops. 

 

Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten over een workshop, laat het ons dan weten.

 

Fijne avond.

 

 

 Wens u zich uit te schrijven? Dan kan dat op https://www.scrapdelight.nl/nieuwsbrief/